fredag 26 juni 2009

Utdrag från Snabba cash


"Jorge Salinas Barrio lärde sig snabbt spelets regler. Numero uno sammanfattad: tjafsa aldrig. I utvecklad form kunde han den på sina fem. Säg aldrig emot. Stirra aldrig tillbaka. Sitt alltid kvar. Gola aldrig. Slutligen, ta den alltid duktigt upp i prutten – utan att gnälla."
(boken börjar så!!!!!!!)
"Livet sket på Jorge. Livet var tufft. Livet sög hästballe. Men Jorge var starkare än så – de skulle få se."
(bokens andra stycke)
"Strippan rörde sig i takt till musiken. Tog sig i skrevet. Boysen tjöt. Hon närmade sig Putte, kysste honom på kinden, slickade honom i örat. Han försökte nypa henne i rumpan. Hon dansade tillbaka med händerna på ryggen. Sköt rytmiskt underlivet fram och tillbaka. Knäppte upp bh:n och slängde bort den mot muskelbyggarkillen som stod orörlig mot ena väggen. Musiken pumpade på. Hon rörde sig snabbare. Juckade. Brösten guppade. Killarna satt som i trans.

Hon tog tag i stringtrosorna. Förde dem fram och tillbaka. Satte ena benet på soffbordet igen. Böjde sig framåt.

JW fick bånge."

En gång för några år sedan fick jag läsa några noveller som min brors elever hade skrivit (han är grundämneslärare för eleverna på fordonsprogrammet i Huddinge). Berättelserna bestod i stort sett uteslutande av listor på olika saker som kunde hända i samband med en street race-tävling i Tumba industriområde, typ:

"Mike satte på sej sina fubu byxor och hoppade in i monster trucken (grizzly dominator) men Jay hade hellt socker i tanken så han höll nästan på att förlora men sen kom han på att han hade satt butterfly knivar på grillen så han prejjade ner Jay i diket där Jim låg och knulla med systrarna Dominguez och sen kom Ruben i sin epa traktor (gammal volvo duett) men han fick inte va med så han åkte till vindskyddet och lyxrunka". Följt av en tre-fyra sidor som var copy-paste:ade direkt från Enduros prislista för chiptrim till DT50-mopeder, för att komma upp i tillräckligt antal sidor.

Känns kanske självklart så här med facit i hand, men där och då hade jag faktiskt aldrig kunnat tänka mig att en av dom killarna skulle lyckas sälja in sitt manuskript och bli en av Sveriges bäst säljande författare.

För övrigt nöjd över att ha integrerat det stilistiska greppet "block quote" i det här inlägget.

PS. JW fick bånge.

3 kommentarer:

Linnéa sa...

Jag har en present till dig. eller ja, två presenter egentliegn.

Jonas sa...

inte pattarna nu igen

Robin sa...

oj jävlar vad kul.
Både inlägget och din och linneas ensliga kommentars-konversation.