lördag 1 maj 2010

Ett liv som är lite sämre

Det skänker alltid tröst för mig med människor som råkat ut för helt opåkallad och oförtjänt otur i livet. Den stående favoriten är fortfarande den här kvinnan, men även en sådan person som han den tredje astronauten som åkte upp med Buzz och Neil Armstrong och gått till historien som "han den tredje astronauten som åkte upp med Buzz och Neil Armstrong". Men det här är en stark utmanare.

Den här skådespelaren ser ut som Matt Damon, är lika gammal som Matt Damon och filmdebuterade samma år som Matt Damon, men är lite, lite fulare. Sedan dess har en av dem blivit en av världens största filmstjärnor medan den andra har och fortsatt att vara lite, lite fulare och fått röra sig lite mer mot Hallmarkfilmens värld.Man ser ju verkligen redan på ljussättningen hur dålig den filmen är. Jag tror generellt att en riktigt stor portion av hans karriär har gått ut på att spela just sådana här roller – tonårig pojke som bor ensam med en mormor som blir sjuk och deras gripande sista tid tilsammans. Filmens tredje största roll spelas av en hund. Den typen av film som är billigare för tv-kanaler att köpa in och visa än testbild där de måste betala royalties på 30-40 kronor till artisterna som står för bakgrundsmusiken.

Alternativt att han lär känna och hjälper en handikappad pojke att överkomma hinder:


En midiversion av I believe I can fly på detta och jag tror att det här talar för oss alla: gåshud redan på idéstadiet.

Klassisk rock bottom-roll det här.
Vad mycket Hallmark gillar verandor ändå. Verkligen en förbehållslös, innerlig kärlek till verandan. Alla filmer som någonsin har visats på den kanalen utspelar sig ju inom 50 meter ifrån en veranda i den amerikanska södern. Det måste vara som i Vita huset när de köpte den där dyra tekniken för att filma avancerade "gå och prata i korridor"-scener och inte en enda person stod still i bild under resten av hela serien efter det – Hallmark kom över en billig veranda någon gång under det tidiga 80-talet och har sedan byggt hela sitt tv-filmsimperium kring den.

8 kommentarer:

Patrik.o sa...

Men vafan, jag la ju in en kommentar igår. Hursomhelst, inlägget uppskattas.

Anonym sa...

Jonas, du har en helt djävla fantastisk blogg. och rolig.

The Super Orchestra sa...

Jonas, vi älskar dig. Skrattar högt ensam hemma, decibeltävlar med min egen "Newman" som sin vana trogen är berusad och dessvärre har sällskap just ikväll.

EFJ sa...

fina bästa roligaste jonasad! tack för att du inte slutar skriva

Jonas sa...

jag älskar er, super. och fanny

Ozjeppe sa...

Hej där, har precis upptäckt din blogg - du måste ju avslöja vad filmen/skådisen heter, ju!

Linda sa...

Han heter Elden Henson

http://www.imdb.com/name/nm0711805/

Anonym sa...

Han är 7 år yngre än matt damon.