fredag 26 augusti 2011

IKEA tar revansch


Häromdagen körde Ikea ut den här annonsen i media. Av en olycklig slump skedde det samtidigt som det avslöjades att Ingvar Kamprad, förutom samtliga andra osmickrande personlighetsdrag, också var nazist. Vi får nog anta att det var därför som företaget i dag skickade ut samma bild som omslag till en av sina kataloger, men med en liten modifikation:


Plötsligt har svart liten pojke i sjömanskostym smugits in i en avslappnad pose på golvet (alternativt trillat ut avliden i en "lik i garderoben"-relaterad olycka).


Det här tror jag vi får se som Ikeas egna sätt att ta till argumentet "jag känner många som är svarta!"

9 kommentarer:

Anonym sa...

Om sant så wow... Har du sett bilden själv IRL?

Mattias sa...

Bra observerat. Men kolla på bojen (nej, jag menar inte home-boyen) där till höger vid hans fötter, den ligger ju inte likadant på de båda bilderna. Så jag tror inte det är photoshoppat, utan en ny bild är tagen med en äkta kille. Dåligt, hur som helst.

den rabiata orakade flat-feministen fanny sa...

Personligen tycker jag iofs att den där grejen är fånig. Oki om Kamprad var engagerad nazist, men det gör inte ikea till ett nazistiskt företag.

Molly sa...

Ska vi leka "finn fem fel" så ligger det tjocka rep ovanpå garderoben på den nya bilden också.

Reb sa...

Har du hört att fina tantaffären Parella på Ringvägen ska stänga? True story.

Anonym sa...

Varför skriver du att ha "var" nazist. Du får det ju att låta som att han är död! :P

DanielHallberg sa...

Det komiska i detta förstärktes ju av att DNs annons-ansvarige inte såg sambandet när rubriken på ledar-sidan handlade om Kamprads nazi-sympati med rubriken: "Öppna garderoben". Och annonsen var på sidan bredvid.

Se bild här:

https://mobile.twitter.com/#!/DanielHallberg/status/106694604312678401?photo=1

Elias sa...

Själv tyckte jag "för alla typer av kläder, skor och plånböcker" som plockades bort var det mest klockrena, mörk humor as it may be, men en lustig nazi-referens

Niklas sa...

Vad betyder det tillkomna repet egentligen?