lördag 21 december 2013

Ett anti-livsverk


För några år sen brukade jag skicka efter kändisars autografer till mina kompisars hemadresser. Därför att varför inte. Drog även iväg ett par stycken för egen räkning:

Sen dess har det här eskalerat – i ordets absolut svagaste, svagaste bemärkelse – och blivit något slags rekordlågintensivt projekt. 

Jag har skickat efter en autograf av Charlotte Perelli, med ett förfrankerat kuvert adresserat till Pernilla Wahlgren.  

Jag har skickat efter en signerad Tobias Hysén-bild, med kuvertet adresserat till Bert-Åke Varg.

Jag har utgett mig för att vara Arne Weise och skickat efter ett signerat idolkort från hans son, Andreas Weise. 

Och haft något slags rock bottom när jag bombade iväg ett stort kuvert innehållande 15 förfrankerade mindre kuvert, till skådespelaren Carina Lidbom, känd som mamman i Sunes sommar. Med en önskan om att få signerade bilder till min egen hemadress i allihopa. Inget svar – riktigt välspenderade pengar.

Men det sämsta var nog ändå experimentet "hur många gånger kan jag skicka efter en signerad idolbild på barnartisten Mojje innan han till slut svarar 'nu räcker det för dig'?". 
Och med facit i hand kan jag berätta att det tog något halvår. Kostade GOTT med pengar. Sen efter ett 20-tal signerade idolkort slutade jag få svar. Och det var det.

Summa allt som allt för det här? Väl upp emot en tusenlapp i frimärkskostnader, utan tvekan. Om det någon gång har existerat ett mer poänglöst projekt? Icklas sa Nicklas. Och det kan jag säga utan att känna till varje projekt som har existerat. 

Men om det är någon som är på jakt efter Mojjes cd-singel "Duscha kroppen" så är det bara att hojta. Jag har så jag klarar mig. 
Med det vill jag önska en god jul till er alla där ute i cyberrymden. Ta hand om er och kämpa på. Varma hälsningar så avslutar vi med den här ögonblicksbilden från årets Kristallengala:
Kram.9 kommentarer:

Ingela sa...

Hahaha Du e ju heeeeelt skruvad...I positiv bemärkelse. Förbannat j-a rolig helt enkelt. Jag skulle förresten vilja ha ett signerat idol-kort av dig. (Ett räcker)..jag kanske beställer fler till mitten av december 2014 så får d fungera som julkort. Vart sänder jag mitt frankerade kuvert?

Annika sa...

Hahaha! Älskar't! Jobbar förresten med Pernilla W förtiden, ska jag be om hennes autograf och ge den till Björn Kjellman?

Sebastian Lindholm sa...

Älskvärt!

Anonym sa...

Ett annat kul projekt är att då och då skicka över pengar, typ 1 krona, till någons konto och skriva ekivoka saker.

Karin sa...

Jag tror jag älskar dig.

Anonym sa...

Hej! Jag skulle maila dig angående Mojje-singeln - men mailformuläret fungerar inte. Går det att kontakta dig på nåt sätt?
/Ylva

Sofia sa...

Jag skulle gissa att en faceswap på Mojje och "hon-som-väl-är-"känd"-från-äntligen-hemma" skulle ge mycket lyckat resultat......?!

Jenny sa...

Åh fantastiskt

Jonas sa...

ylva: hej! suuuupersent svar: du kan maila på adner.jonas@gmail.com